national chocolate day

Saturday, October 29, 2016


Hi


I know that I'm a little bit late on National Chocolate Day (my bad huhu). Thanks to Twitter for their trending, I love you even more haha. As a chocolate lover and as I know National Chocolate or International Chocolate Day or Chocolate Day observed annually on October 28, but some source says it's on July 7 or December 28, I don't care haha. Whenever it is, it's still Chocolate Day

Everyday = National Chocolate Day

Chocolate totally delicious and yummy, when I'm badmood, a bite of dark chocolate or milk chocolate will make my day. And a cup of hot mocha too. Wanna know why 'hot mocha too' ?
Because mocha is coffee plus chocolate plus a little bit of milk, unlikely latte (totally a wrong coffee because the milk amount are more than coffee). I'm totally into dark chocolate actually because I love more chocolate flavour than milk and do you guys know something?

Research has found that chocolate, when earten in moderation can lower blood pressure (good new for anybody who have high blood pressure especially my umi :)  ) and eaten dark choclate may improve your brain too. And more.

p/s : don't forget to use #NationalChocolateDay on media socials


national breakfast day 2016

Thursday, October 20, 2016


Hi everyone.

As a big fan of McDonald's burgers like for a very long time, proudly I am. As you know, McDonald's will give a 1,000 FREE Chicken Muffins per restaurant on National Breakfast Day 2016 24 October at 7 a.m. Nothing better than a free breakfast on your favorite one, a Chicken Muffins and for lucky customer will gets to win a RM 200 McDonald's Gift Certificate (oh I wish I'm the lucky winner ho ho, I mean, who don't like a free burger and be a lucky winner...all people love it)

So if you wanna gets FREE Chicken Muffins , just come early and get it on 24 October at 7 a.m. to 10 a.m. Ahh one more thing, it's only valid on McDonald's restaurant that serves breakfast.

For more information, just click McDonald's Malaysia

xoxo

unfollowers for instagram

Sunday, October 16, 2016

Salam everyone.

Lately my followers on instagram totally lacking day by day ( thanks a lot for somebody on instagram who follow me and suddenly unfollow  when I'm already follow her/his account.) and I hate it like so much and I'm pretty sure you guys feel it too.

So it's time to install an apps that can detect anybody who unfollow and not follow back you on Instagram and of course it's free too ( free stuff is awesome ). Just install it from your Play Store if you Android user but I'm sorry, I'm not sure for Apple user.

Login with your Instagram account.



And here you go!

xoxo

I am very busy

Sunday, October 09, 2016

Hai.


LOL. Just kidding. I'm not so busy. I'm totally have a lot of time to update my blog, but I'm pretty sure yang korang tahu pasal satu sindrom nih. Yang dipanggil sebagai writer's block. Tahu tak, tak kira kuat mana pun feeling nak update blog tuh tapi bila tekan je "New Post" , terus otak blank. Sometimes banyak je yang nak ditulis tapi I don't know how to. Gila blank, haha.

Hari tu Erin Azmir ada tegur pasal my blog yang jadi double post tu and bagi cadangan untuk buat blog lain. Phew baik betul dia sudi tegur. At least dia cakap hahaha. So do my cousin actually T^T . Dia pun suruh buat blog lain jugak tapi tak nak lah sebab sayang. Dah 10 bulan umur blog ni, so sangat sayang even tak popular and entri blog semua macam sampah. Maka bermula lah proses google mengoogle pasal double entri nih. Segala tutorial dah cuba, try delete coding tuh delete coding nih, still tak jadi jugak. So lupakan aje lah pasal tutorial yang konon boleh membantu dalam bab blog nih. Adjust sendiri coding dalam template tu and.....menjadi *sengih lebar*
Simple je . just buang the whole coding blog2 and iits working muahaha. Tak diri ni pandai judak bab coding walaupun hakikat diri memang buta bab-bab IT nih.
So, I'm not so very busy la, just curi masa sikit untuk jahit kita punya blog ^___^

xoxo.

awak sungguh perfect by nurul syahida

Monday, October 03, 2016

Hai.

Sinopsis novel :

Kucing ada banyak baka. Ada baka American Shorthair yang manja dan sukakan orang, baka Bombay yang lincah dan hebat berburu dan baka Snowshoe yang lebih suka bersendiri tetapi amat setia. Khadijah alias Kat tahu semua itu. Sebagai seorang pencinta kucing, dia suka semua jenis kucing. Tetapi apa yang Khadijah tidak tahu, manusia juga ada banyak 'baka'. Ada 'baka' lelaki perfect ten yang akhirnya turun gred sifar disebabkan nafsu. Ada baka kawan sampai hujung nyawa yang boleh mengkhianati sesiapa sahaja. Ada juga baka pemuda yang setia menantikan cinta hidupnya yang tidak kunjung tiba. Jadi, apabila tragedi itu berlaku, semua cintanya untuk manusia dan haiwan kasayangan nabi itu musnah. Dalam usahanya untuk membina semula semangatnya, dengan sokongan doktor haiwan yang kacak lagi baik hati, dia harus berdepan dengan masa silam dan persoalan utamanya. Dia sendiri baka manusia jenis apa?


Habis je baca terus kasi review. Muahaha. Okeh. First, aku suka cover novel dia, yelah mostly jalan cerita banyak story pasal kucing tak kan dia nak letak cover monyet pulak ye dok haha. And bila baca buku ni, sedikit sebanyak boleh tau lah pasal kucing-kucing ni walaupun aku ni bukan penggemar kucing. Serius aku bukan seorang penggemar kucing.

Aku suka je kisah Khadijah start dari dia darjah satu, masa dia start kawan dengan Atirah lepas tu gaduh dengan Faiz end up diorang berbaik then berpisah, sampai dia masuk umur 30-an. Aku suka je macam mana Nurul Syahida created, upside down hidup Khadijah, nampak dekat situ even kawan baik kau dari darjah satu dengan boyfriend kau pun boleh khianati kau tak kisahlah even Atirah aka Atie yang tinggi macam model. Yeah aku as a perempuan pun mengaku yang perempuan tinggi macam model ni menarik tapi tinggi macam model bukan tiket untuk kau rampas boyfriend bestfriend kau sendiri ye.

And macam mana lepas Si Lok tu mati (ex-boyfriend Kat), hidup Kat berubah 180 ˚C, dari someone yang suka kucing jadi tak suka kucing, duduk suku dengan family. Kat selamatkan Phibun, jumpa doktor haiwan,Doktor Faiz and then dia jumpa FU, orang yang punya tempat jaga kucing I mean dia bagi nama kucing, jaga kucing tu, bagi makan, cuci najis bagai. Bukan sekor kucing je dia jaga, banyak tau.
As a happy ending, Kat maafkan silap salah Atie kat dia then dia jumpa balik Faiz dia, kawan dia masa darjah satu dulu. Faiz yang selekeh. Faiz yang yang suka kacau dia. Faiz yang suka makan spaghetti bila mak Kat masakkan untuk dia for the first time. Faiz yang menangis depan Kat bila mak dia meninggal. Faiz yang janji akan berutus surat dengan Kat masa dia kena tinggal dengan atuk kat kampung. Faiz, budak lelaki pertama yang peluk Kat.

Nurul Syahida, like always buat aku suka dengan novel-novel dia. Well she not tipikal novelis yang buat jalan cerita yang complicated bombastic macam apa entah then watak hero dia memang bukan tipikal watak hero dalam novel nak keturunan raja yang berpangkat bagai lepas tu asyik buli awek la apa. Bukan jenis hero yang asyik dengan tie and kot and that makes me selesa lah baca novel-novel dia. Macam novel Aku Kan Novelis dan Aku Keliru! . Gosh Plain Jane tak baca lagi >_< . Whatever.

xoxo.

Dia macam kucing Parsi, saya ni macam kucing tompok berkudis yang baring kat tepi jalan - FU

Update on Instagram

© Erni Hasmiza . Design by Fearne.